Начало Бокс Четири българки ще боксират за злато на „Балкан“
0

Четири българки ще боксират за злато на „Балкан“

Четири българки ще боксират за злато на „Балкан“
0

Четири българки ще участват на финалите на седмото издание на международния турнир по бокс за жени – купа „Балкан“. До този развой се стигна, след като Севда Асенова, Златислава Чуканова, Габриела Димитрова и Станимира Петрова се класираха за решителния етап от надпреварата в столицата. Те ще имат възможност в събота от 14:00 часа да атакуват златните отличия.

В категория до 48 килограма Севда Асенова доминира над силната представителка на Англия Деми-Джейд Резстан. Родната националка успя да наложи волята си, като се справи по-добре с дистанцията и размяната на удари. Така в събота Асенова ще срещне рускинята Алена Артемова.

При 50-килограмовите Златислава Чуканова се справи с коравата французойка Рим Бенама. Българката пречупи съпротивата на съперничката си и достигна до финала. От златото я дели силната рускиня Рината Безел.

В категория до 54 килограма Габриела Димитрова изигра хубав мач, в който с много бързи и премерени действия неутрализира Беата Дудек. Унгарката така и не успя да намери дистанцията, а родната националка се справи отлично в това естество и в събота ще мери сили за титлата срещу Сирине Чарааби от Италия.

Голямата ни звезда – Станимира Петрова пък ще боксира на финал срещу Клаудия Нечита от Румъния. В категория до 57 килограма тя трябваше да мери сили на полуфинал с нейната сънародничка Ленута Периоц, но румънката не се качи на ринга.

С бронзов медал се поздрави Ана Мария Дялова. В категория до 63 килограма националката ни отстъпи на силната рускиня Наталия Сичугова. Финалите на купа „Балкан“ са в събота от 14:00 часа и ще се предават пряко по Youtube канала на БФ Бокс.