Начало Senshi Нейтън „Карнидж“ Корбет пристига България

Нейтън „Карнидж“ Корбет пристига България

Нейтън „Карнидж“ Корбет пристига България
0

На предстоящия този уикенд KWU SENSHI лагер във Варна предстои да видим специалния гост-инструктор Нейтън Корбет. Той замества Лердзила в тази роля, след като тайландецът не получи виза за страната ни и трябваше да му се потърси заместник.

„Карнидж“ е един от най-титулуваните муай-тай кикбоксьори в света с 11 световни титли в хода на славната му кариера. Шест пъти печели световната титла на WMC в полутежка категория, през 2007 г. триумфира на K-1 турнира в Скандинавия, седем пъти е шампион на WBC в полутежка, има и три защити на титлата си от WKN в тежка категория.

Кариерата на Корбет стартира, когато е на 14 г. Тогава той започва да се занимава с карате, а след това и с шутбокс и муай-тай.

На професионалния подиум стъпва през 1997 г., а през 2002 г. си печели национална слава в Австралия с победата над легендата Скот Банън, нокаутирайки го с десен лакът. След това идва и нокаута в първия рунд срещу Клифтън Браун в Канада, за да спечели първата си световна WMC титла.

На 26 юни 2005 г. печели втората си титла на WMC срещу руснака Магомед Магомедов на Xplosion 10 в Австралия.

Първата му загуба идва чак през 2006 г. на третото издание на MARS GP в Чиба, Япония. Там го спира американецът Алекс Робъртс.