Начало Таекуондо Огромен интерес към международния турнир по таекуондо в Пловдив

Огромен интерес към международния турнир по таекуондо в Пловдив

Огромен интерес към международния турнир по таекуондо в Пловдив
0

Близо 700 състезатели от 12 държави ще вземат участие в тазгодишното издание на международния турнир „Bulgaria Open“ по таекуондо ITF в събота и неделя (11 и 12 ноември) в пловдивската зала „Колодрума“. В двете дисциплини форма и спаринг за всички възрастови групи (деца, юноши, девойки, мъже и жени) ще бъде събитието, в което ще участват и таекуондисти от цяла България.  Научихме от БТА.

Шефът на Европейската федерация по таекуондо ITF Гранд мастер Майкъл Пруит ще присъства лично в залата, заедно с част от официалните лица на централата. Турнирът ще бъде открит в съботния следобед от новоизбрания кмет на Пловдив Костадин Димитров, който е вицепрезидент на българската федерация. Редом до него ще бъдат мастер Марио Богданов, президент на БФ Таекуондо и вицепрезидент на Световната федерация ITF, както и генералният секретар Вергилий Ситнилски. От няколко седмици тече организацията за събитието в града под тепетата и от днес пристигат първите делегации и състезатели от чужбина.

Готови сме с организацията и смятам, че отново ще бъдем отличен домакин на турнира. Имаме много сериозен екип, който се е доказал във времето и очакваме всички, които ще вземат участие. Очертава се много силна конкуренция във възрастовите групи. Пристигат националните състезатели на много страни и ще бъде доста интересно. Естествено, нашите таекуондисти също са фаворити, но ще видим как ще се развият нещата в събота и неделя. Нека, който харесва този спорт да заповяда в зала „Колодрума“, Любина Лесова, главен организатор от АСТК Тракия.“

Входът за публика и в двата дни на Bulgaria Open 2023 в Пловдив ще бъде свободен.

тагове: