Начало Таекуондо Състезателите на турнира по таекуондо „Рамус София къп“ ще бъдат с електронна екипировка като на олимпиадата в Токио

Състезателите на турнира по таекуондо „Рамус София къп“ ще бъдат с електронна екипировка като на олимпиадата в Токио

Състезателите на турнира по таекуондо „Рамус София къп“ ще бъдат с електронна екипировка като на олимпиадата в Токио
0

Състезателите, които ще участват в десетото юбилейно издание на турнира по олимпийско таекуондо „Рамус София къп“ ще играят с електронната екипировка, която ползваха организаторите на олимпийските игри в Токио. Домакин на надпреварата на 4 и 5 ноември ще бъде столичната „Асикс Арена“.

„Постарали сме се да направим отлична организация. Наемаме електронна екипировка директно от компанията, която обезпечава екипировката на Олимпийските игри и на Световни първенства. У нас ще дойде екипът, който беше на последните олимпийски игри в Токио. Въпреки, че турнирът е за деца, за мен е важно екипировката да работи добре, за да бъде максимално честно и най-добрите да победят. Ще имаме излъчване на живо в интернет. Отново идва компания, която е лидер на пазара по live strem и видео заснемане“, каза Димитър Михайлов, президент на таекуондо клуб „Рамус“, организатор на състезанието.  

Заявка за участие в турнира са подали над 900 състезатели от 21 държави. Надпреварата се организира по повод 1 ноември – Ден на народните будители.

„През 2013 година започнахме с идеята да организираме състезание за деца в чест на Деня на народните будители. Вече 10 години поддържаме тази традиция. Състезанието е в календара на Европейския таекуондо съюз и носи точки за европейската ранглиста при кадети и юноши. Това е нещо ново за нас, тъй като досега сме организирали само ранкингови турнири за мъже. Това привлича по-силни състезатели, така че едни от най-добрите таекуондисти в Европа ще дойдат и ще участват. Наистина вярвам, че някои от тях може би ще станат олимпийски медалисти. В интерес на истината, доста от актуалните олимпийски шампиони, първо са участвали в нашите състезания“, разказа още вицепрезидентът на БФ по Таекуондо.

Тази година освен турнир в олимпийската дисциплина „спаринг“, в програмата на „Рамус София къп“ е включен и турнир в дисциплината „пумсе“ (форма).

„Тази дисциплина е част от таекуондо. Аз смятам, че няма достатъчно състезания в България по пумсе. Това е възможност състезателите да могат да се изявят и в тази дисциплина“, допълни Михайлов.

Състезанието в събота и в неделя в „Асикс Арена“ ще бъде с вход свободен. Срещите започват в 9.00 часа.

тагове: