Начало Граплинг и BJJ Определиха нов световен шампион по BJJ заради допинг наказание на Фелипе Пена

Определиха нов световен шампион по BJJ заради допинг наказание на Фелипе Пена

Определиха нов световен шампион по BJJ заради допинг наказание на Фелипе Пена
0

Бразилецът Фелипе Андрю е новият абсолютен световен шампион по бразилско джу джицу за черни колани. Това обяви Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF) в официалния си уеб сайт. Андрю, който се състезава за отбора на „Алианс“, завърши трети в абсолютната категория на последното световно първенство на IBJJF, но тъй като първенецът Фелипе Пена бе наказан за употреба на допинг, а другият финалист Николас Мерегали бе дисквалифициран с дисциплинарно наказание, титлата бе присъдена на Фелипе.

Петкратният световен шампион на Международната федерация по бразилско джу джицу (IBJJF) Фелипе Пена ще изтърпи година наказание, освен че ще се прости с една от световните си титли. Това стана ясно късно след публикации в няколко международни спортни медии.

Пена, който е и световен шампион на най-елитгната граплинг организация в света ADCC за 2015-а и 2017-а, е дал положителен допинг тест след Мундиала в края на миналата година. В пробата на бразилеца е имало следи от кломифен, а това нарушава правилата на Американската анти-допинг агенция (USADA), която отговаря за допинг контрола на турнирите на IBJJF. 30-годишният Пена е лишен от правата си да се състезава на турнири на IBJJF до края на 2022-а.

Фелипе Андрю към момента е печелил пан-американско и европейско отворено първенство за черни колани на IBJJF и редица отворени турнири на организацията.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".