Начало ММА Рекорд на Джи Ес Пи може да падне още този уикенд
0

Рекорд на Джи Ес Пи може да падне още този уикенд

Рекорд на Джи Ес Пи може да падне още този уикенд
0

UFC се завръща в своя дом в „APEX“ центъра в Лас Вегас още този уикенд със събитието „UFC on ESPN 38“, което ще бъде излъчвано по американските канали ESPN и ESPN 2, а в родината ни можем да гледаме битките в ефира на „MaxSport 2“ от 05:00 часа на 3-и юли.

В главната битка ще видим две изгряващи звезди на хоризонта на винаги наситената с таланти „лека“ категория. Арман Царукян (18-2 MMA, 5-1 UFC) и Матеуш Гамрот (20-1 MMA, 3-1 UFC) ще премерят сили в пет-рундов сблъсък, а освен тази среща имаме още 11 неверояни сблъсъка.

В една от тези схватки можем да станем свидетели на исторически нов рекорд в историята на веригата. Ветеранът на UFC Нийл Магни ще влезе в клетката на UFC за 27-и път и ще търси подобряване на рекорда на великия Джордж Сейнт Пиер за най-много победи в дивизията на 77-килограмовите. Към момента Джи Ес Пи и Магни имат по 19 победи в тази категория.

Към момента Магни държи рекорда за най-много победи в UFC със съдийско решение – 13. Американецът е и единственият боец на организацията, който изиграва по пет двубоя на година в две последователни календарни години (2013-а и 2014-а). През 2014-а печели всичките си пет срещи, което го нарежда до Кевин Холанд и Роджър Хуерта, които са другите двама бойци, които успяват да спечелят 5 от 5 в една година.

Предизвикателството пред Нийл, обаче, не е за подценяване. Той трябва да премери сили с непобедения в 15 професионални срещи Шавкат Рахманов. Казахстанецът е считан за следващото голямо име в дивизията. Той събра погледите на ММА феновете с неговия невероятен нокаут с пета на събитието „UFC Fight Night 200“.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".