Начало ММА Джи Ес Пи: Мислех си, че Хабиб ще ме предизвика след победата над Геджи
0

Джи Ес Пи: Мислех си, че Хабиб ще ме предизвика след победата над Геджи

Джи Ес Пи: Мислех си, че Хабиб ще ме предизвика след победата над Геджи
0

Бившият шампион в две дивизии на UFC Джордж Сейнт Пиер признава, че е бил изненадан, когато Хабиб Нурмагомедов е обявил оттеглянето си от ММА.

„И аз бях изненадан като всички. Мислех си, че ще ме предизвика, за да наложи натиск върху UFC да организират битката“, сподели бившият хегемон при 77-килограмовите в UFC в подкаста  Believe You Me .

Много фенове очакваха, че Хабиб ще търси заветната си 30-та победа именно в супер-сблъсък с Джи Ес Пи. Противно на това, дагестанецът заяви, че „окача ръкавиците“ непосредствено след победата му над Джъстин Геджи на събитието UFC 254 в края на миналата година. От последните изяви на Нурмагомедов пред медиите става ясно, че „Орела“ няма намерения да се завръща в октагона скоро. Но дори и това да не беше така, Джи Ес Пи не е категоричен в решението си за евентуален двубой с Нурмагомедов.

Никога не съм казал, че категорично искам такъв двубой. Зависи от условията. Ако условията са подходящи и категорията е подходяща, тогава съм навит. Няма как да играя на 70 килограма. Вече съм на 39 години и това няма как да стане. Сигурен съм, че двамата с Хабиб се будим около 83 килограма сутринта. Вероятно е той дори да е по-тежък. В хипотетичен свят, ако такава битка се случи, то аз ще трябва да използвам всичките си оръжия“, допълва канадецът.

Джи Ес Пи е категоричен, че не би променял стила си в евентуален двубой с Хабиб.

„Много хора сменят стила си на игра само защото се бият с Хабиб. Познат е като най-добрия борец в спорта. Аз бих се пробвал да го съборя, ако имам възможност. Уверен съм, че мога да го съборя. Вярвам, че увереността е много важна част в пъзела на ММА, за да бъдеш успешен. Мисля, че когато бойците се бият с някой, който има статут на легенда, те губят увереността си. Такава грешка не бих допуснал срещу Хабиб, защото знам, че и той не би я допуснал“

Към момента Джордж и Хабиб са пенсионирани. Сейнт Пиер обяви официално оттеглянето си от спорта през 2019-та, а последната си битка изигра през 2017-та. Канадецът завърши кариерата си с 13 поредни победи, а в последния си двубой надви Майкъл Биспинг в спор за титлата в средна категория.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".