Начало Граплинг и BJJ Граплинг феноменът Кол Абате: Отдадох се на спорта, когато бях на осем

Граплинг феноменът Кол Абате: Отдадох се на спорта, когато бях на осем

Граплинг феноменът Кол Абате: Отдадох се на спорта, когато бях на осем
0

17-годишният феномен в Бразилското джу джицу и събмишън граплинг Кол Абате сподели кога е решил, че ще се отдаде напълно на спорта в подкаста „BJJFanatics“. Младият боец споделя, че именно спортът му е помогнал от ранна възраст да „възмъжее“ и времето прекарано на тепиха с по-възрастни практикуващи му е помогнало да порасне по-бързо от връстниците му.

„Когато започнах да тренирах бях бързо включен в тренировките при възрастните. Спомням си, че прекарвах време и след тренировка с тях и завързах приятелства с по-големите от мен. Най-добрите ми приятели не бяха моите съученици, а мъжете, с които си говорех, или вечерях след тренировка….мисля, че бях на осем или девет, коато наистина се отадох на джу джицуто и знаех, че то е моят път. Знаех, че ми трябва и добро образование, ако искам един ден да отворя собствена зала и да развивам бизнес чрез спорта. Повечето деца не знаят какво искат да правят на тази възраст. Винаги съм се държал добре с връстниците ми, но знаех, че аз имам мой път и той е джу джицуто“, разказва Абате, който е лилав колан в Бразилското джу джицу към момента.

Възпитаникът на легендарните Рафаел и Гилерме Мендес шокира света, като се класира за най-елитния граплинг турнир в света ADCC преди три месеца на първия квалификационен турнир за зона Северна Америка. Освен с този успех, Абате вече може да се похвали и с победи над носители на черни колани в това бойно изкуство.

Абате допълва, че е започнал домашна форма на обучение, за да може да отделя повече време на спорта.

„Ходех на училище и просто чаках да приключи, за да тренирам вечер. Така беше, докато не започнах да уча дистанционно. Продължавам да го правя, за да мога да пътувам и да правя всичко нужно, за да бъда професионален спортист“

Кол ще дебютира на световното първенство на ADCC тази година през септември в Лас Вегас. Ако спечели златен медал в дивизията до 66 килограма, то той ще подобри постижението на треньора си Рафаел Мендес за най-млад шампион на веригата.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".