Начало Senshi Професионалната лига на KWU с втори тренировъчен лагер за 2022 г.

Професионалната лига на KWU с втори тренировъчен лагер за 2022 г.

Професионалната лига на KWU с втори тренировъчен лагер за 2022 г.
0

Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU) отново организира голям тренировъчен лагер за състезатели, инструктори и съдии по правилата на лигата – KWU SENSHI и KWU Full Contact. Събитието ще се проведе във Варна в периода между 5-ти и 8-ми май. В него могат да се включат както български състезатели, така и чуждестранни.

Планирани са 6 специални майсторски занимания, които ще се проведат в новото спортно бижу на Варна – спортния-боен център „SENSHI Gym“.

Начело на тренировките ще бъдат световноизвестните К1 легенди от Нидерландия – трикратните и четирикратни световни шампион в тежката категория на К1 Гран при Петър Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст.

И този път като инструктор ще се включи и бившият състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и първи шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ – Алберт Краус. Това ще бъде третият път, в който Краус се присъединява към звездния треньорски състав на Професионалната лига на KWU.

На лагера между 5 и 8 май състезателите ще имат възможност да се учат и да тренират и заедно с изпълнителния директор на Професионалната лига на KWU и председател на Националната асоциация на бойните спортове Шихан Иво Каменов и с Шихан Асен Асенов – член на Управителния съвет на Българска карате киокушин федерация, които също ще бъдат инструктори на тренировъчния семинар.

Това е поредният голям лагер, който Международната професионалната лига на KWU организира. Последният бе през февруари, когато се проведе и 11-ото издание на международната галавечер SENSHI. Тогава величията посетиха за пръв път внушителния SENSHI Gym, където се проведоха и част от занятията. Сега програмата на инструкторите и състезателите също се очертава да бъде много интензивна и изпълнена с много тренировки за повишаване и осъвършенстване на техниката и издържливостта на бойците.

По план в календара на международната бойна веригата SENSHI през май бе планирано и провеждането на 12-то издание на бойната галавечер SENSHI, но поради международната обстановка, от организацията отложиха спортното събитие за друга дата.