Начало Граплинг и BJJ Рапърът FYRE учи тънкостите на BJJ с Даниел Матрака

Рапърът FYRE учи тънкостите на BJJ с Даниел Матрака

Рапърът FYRE учи тънкостите на BJJ с Даниел Матрака
0

Бразилският треньор Даниел Фрейтас-Матрака отново е в България и продължава мисията си да потапя редица хора в красотата на бразилското джу джицу.

Носителят на черен колан (2 Дан) за първи път стъпи в родината ни през 2020-та година, когато започна да работи персонално с някои от най-известните ни бойци и бързо наложи името си в средите.

След това Даниел замина за Ирландия, където в продължение на близо една година надграждаше познанията си в една от най-добрите школи по смесени бойни изкуства – тази на бившия двукратен световен шампион на UFC Конър Макгрегър.

„Бях в Дублин, защото имах няколко работни договори. Тренирах една охранителна група“, разказва Матрака за Boec.BG.

Бразилският майстор на BJJ отново е тук и вече кипи усилена работа. Тренировките си към момента провежда в спортен център „Dream body”. Един от учениците му е и нашумелият рап изпълнител FYRE.

FYRE беше един от хората, които ми помогнаха да се върна в София и да започна свои тренировъчни класове. Самият той изяви желание да се подготвя с мен“, посочва още бразилецът.

Освен по бразилско джу джицу, Матрака преподава и ММА в спортния център „Dream body“

„Върнах се тук, защото искам да преподавам. България е невероятна! Хората са невероятни, бойците са невероятни! За мен е най-доброто място да преподавам. Има страхотни атлети и всичко е много хубаво“, споделя Матрака.