Начало Джудо Родните национали показаха красотата на джудото в столичен мол

Родните национали показаха красотата на джудото в столичен мол

Родните национали показаха красотата на джудото в столичен мол
0

Част от най-добрите ни родни джудисти демонстрираха нагледно колко красив и елегантен спорт е джудото.

Родните национали участваха в демонстарции в столиянич „The Mall“, а целта на събитието бе популяризацията както на самото бойно изкуство, така и на предстоящото Европесйко първенство, което ще се проведе в София.

Елитната надпревара при мъжете и жените ще се състои в периода в „Арена Армеец“ от 29 април до 1 май.

В презентацията участие взеха Ивайло Иванов, който даваше и разяснения за това какво се случва на татамито на стотиците цивилни, които наблюдаваха с огромен интерес случващото се.

Божидар Темелков и Марк Христов

Демонстрациите бяха открити от Марк Христов и Божидар Темелков. Двамата национали показаха малка чст от богатия си арсенал. И двамата ще вземат участие на предстоящото първенство. По-рано през годината Марк спечели първата си титла при мъжете, като ликува на европейската купа в Прага.

Последва демонстрацията на съотборничките от ЦСКА Алекса Георгиева и Габриела Димитрова. По време на тяхното изпълнение Ивайло Иванов разясняваше основните принципи на джудото – уважението към противника, към треньора и към залата.

Денислав Иванов и Янислав Герчев

В демонстрациите се включиха и други национали на България – Янислав Герчев, Денислав Иванов, съотборничките от „Локомотив” (Сф) Снежана Граматикова и французойката с български паспорт Амели Гиюр. Борис Георгиев и Ивайло Димитров също допринесоха за приповдигнатото настроение на публиката с атрактивните си изпълнения и хвърляния. Събитието бе закрито от дамите Лидия Брънчева и Йоана Манова.

„Няма тайни в нашия спорт“, заяви бронзовият олимпийски медалист Георги Георгиев, който в момента е селекционер на националния ни отбор.

Амели Гиюр (бяло) и Снежана Граматиков (синьо)

„Всичко е в постоянството, упоритостта и…. две-три тайни техники. Всички бойни спортове си приличат и заради ценностната система, на която те учат. Но за разлика от другите, джудото е олимпийски спорт”, добави той.

Снимки: БФ Джудо, LAP.BG