Начало Борба Кайл Снайдер запозна феновете си със спорта „борба-бол“ (ВИДЕО)

Кайл Снайдер запозна феновете си със спорта „борба-бол“ (ВИДЕО)

Кайл Снайдер запозна феновете си със спорта „борба-бол“ (ВИДЕО)
0

Кайл Снайдер, който е един от най-известните и титулувани борци в наши дни, запозна феновете си със спорта „борба-бол“.

Това е смесица между борба и баскетбол като състезателите в бойния спорт много често го използват като част от тренировките, включително и националните отбори на България.

В каченото видео, олимпийският шампион от Рио де Жанейро в категория до 97 кг в свободния стил, демонстрира умения, отбелязвайки и кош, но след едва третия опит. Това се случва по време на лагера, който американецът проведе в Дагестан по покана на своя добър приятел и най-голям съперник на тепиха – Абдулрашид Садулаев.

Наскоро Кайл Снайдер надделя в оспорван двубой срещу Джейдън Кокс, в троен сблъсък на двама от най-добрите американски борци в свободния стил.

Кайл Снайдер е олимпийски шампион от Рио 2016 година при 97 кг и сребърен медалист от Токио 2020 година в същата категория. 26-годишният американец има и две световни титли, както и още два медала от световни шампионати (сребро и бронз). Той е четирикратен шампион на Панамерика и двоен златен медалист от Панамериканските игри.

Припомняме, че в края на феруари излезе филмът „Поклонение: Пътуване в Меката на борбата“ за посещението на Кайл Снайдер при неговия най-голям съперник на тепиха – Абдулрашид Садулаев в Дагестан.

Именно в Дагестан Снайдер демонстрира високата си класа, печелейки златния медал на мемориалния турнир на известните борци на 19-и и 20-и век, провел се в двореца на спорта в Касавюрт, Дагестан.

Припомняме, че американският борец беше на гости при Абдулрашид Садулаев.

Двамата велики борци, които са и олимпийски шампиони, обиколиха автономната руска република с хеликоптер. „Аварския танк“ дори преобрази Снайдер, обличайки го като средновековен дагестански конник.