Начало Граплинг и BJJ Роуз Намахунас влиза в граплинг двубой в края на годината

Роуз Намахунас влиза в граплинг двубой в края на годината

Роуз Намахунас влиза в граплинг двубой в края на годината
0

Шампионката на UFC в категория „сламка“ ще се впусне в последното си предизвикателство за 2021 на 30-и декември. Тя ще изиграе граплинг двубой срещу носителката на черен колан по бразилско джу джицу Даниел Кели. Срещата ще се изиграе на третото издание на веригата „FURY Pro Grappling“.

Двубоят ще се излъчва по платформата „UFC Fight Pass“. В бойната карта присъстват имената и на други двама бойци на UFC – Кевин Холанд, Чейс Хупър и Нийл Магни.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FURY Professional Grappling (@furygrappling)

През 2021 Намахунас записа две победи над Жанг Уейли. В първата схватка между двете Роуз спечели с нокаут с първия рунд и детронира китайката. При втората им среща в клетката американката надделя с единодушно съдийско решение и запази пояса при 52-килограмовите. Роуз има едва една загуба в последните си седем срещи. 

26-годишната Кели вече има победи над бойци от UFC зад гърба си. Тя преодоля Синтя Калвильо и Роксан Модафери на две различни събития. На дебютното издание на „FURY Grappling“ Кели отказа София Амаранте.  

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".