Начало ММА Ди Си за Нунеш: Не трябваше да се предава срещу Пеня
0

Ди Си за Нунеш: Не трябваше да се предава срещу Пеня

Ди Си за Нунеш: Не трябваше да се предава срещу Пеня
0

Бившият шампион в две дивизии на UFC Даниел Кормие смята, че Аманда Нунеш е взела грешното решение, когато се предаде в битката с Джулиана Пеня през изминалия уикенд. Ди Си вярва, че Нунеш е трябвало да заспи от задушаващата техника, която Пеня и приложи във втория рунд.

Двете дами се сблъскаха в под-главния двубой на събитието UFC 269, което се проведе в Лас Вегас, Невада. Нунеш търсеше тринайста поредна победа. В последната си изява в клетката през март тя защити пояса в категория „перо“ срещу Меган Андерсън. Бразилката беше считана за огромен фаворите, но шампионката от реалити формата „The Ultimate Fighter“ Джулиана Пеня поднесе сензацията на годината в UFC.

Фенове изразиха мненията си в социалните мрежи, че Нунеш по-скоро се е предала психически във втория рунд и затова е загубила двубоя. Това мнение бе подкрепено и от ММА анализатора и бивш претендент за титла в UFC Чел Сонен. Ди Си не вярва, че това е така, но въпреки това смята, че „Лъвицата“ не е трябвало да се предава.

„Говорим за нея като за легенда….по-скоро ми се искаше да я видя как заспива, а не как се предава в тази позиция. Ако ще загубиш мястото си сред най-добрите, дори и да е временно, смятам, че трябва да те изнесат на щита ти“, заяви Кормие пред в шоуто DC & RCThe Score.

Бившият властелин в тежката категория на UFC вярва, че Аманда може да се завърне и да надделее над Пеня.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".