Начало Статии Руската антидопингова агенция е направила 2500 теста на атлетите си преди игрите в Токио

Руската антидопингова агенция е направила 2500 теста на атлетите си преди игрите в Токио

Руската антидопингова агенция е направила 2500 теста на атлетите си преди игрите в Токио
0

Генералният директор на руската антидопингова агенция (РУСАДА) Михаил Буханов говори за работата на организацията в подготовка за игрите в Токио.

Босът на централата е категоричен, че той и подчинените му си вършат честно и качествено работата. Според него името на Русия скоро ще бъде изчистено от непрекъснатите в последните години допинг скандали.

„Общо направихме 2500 проби за олимпийските и параолимпийските ни селекции. Това е огромен обем от материали. През предишните години подобно нещо никога не е правено“, коментира руснакът.

,,Имахме задача от Международната антидопингова централа да държим конкретни наши атлети под по-сериозно наблюдение. Не мога да издам имената им, но повечето бяха мъже, занимаващи се с бойни спортове. Взимахме им редовно проби, а това със сигурност им се е отразило по някакъв начин“, каза шефът на централата.  

По отношение на параолимпийците ни – не са регистрирани случаи на атлети употребили допинг. Това свидетелства за високата отговорност на самите спортисти и управление.

Дълги години Русия е поставяна в графата на страните нарушителки на допинг правилата. На игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и Токио 2020 държавата бе строго санкционирана и наказвана.

Тази година в японската столица атлетите им защитаваха флага на Руски олимпийски комитет, а не на Русия.

,,Светът ни нарочи за нарушители на правилата. Ние от (РУСАДА) сме за честния и по правилата спорт. Ежедневно работим в тази насока“, каза Буханов.

На последните Олимпийски игри Русия спечели 77 медала, които отредиха на страната пето място в класирането по медали