Начало Борба Хванаха с допинг трикратен световен шампион по борба

Хванаха с допинг трикратен световен шампион по борба

Хванаха с допинг трикратен световен шампион по борба
0

Руският борец Билял Махов е дал положителен резултат за наличие на хормон на растежа. В края на първото десетилетие на XXI той спечели три пъти Световното първенство по свободна борба в категория до 120 кг.

Неприятната новина за Махов потвърди президентът на руската федерация Михаил Мамиашвили:

„Махов е уличен с допинг. Вече се свързах с него, след като получих тази информация. Позицията ми е следната: Имам едни документи на бюрото и това е, нищо не мога да кажа в момента. Съпругата му получава тази субстанция по медицински причини и не отхвърля тя да е попаднала в тялото му погрешка заради нея. Пробата е взета в неговия дом в 5 сутринта.“

Билял Махов взе участие на турнира „Гран при“ през миналия декември, когато борците на Русия надделяха с 11 на 1 победи над отбора на Света.

Така това е поредният случай на руски спортист уловен с непозволени вещества в последните няколко месеца.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.