Начало Кикбокс и муай тай България даде 281 заявки за Световната купа по кикбокс

България даде 281 заявки за Световната купа по кикбокс

България даде 281 заявки за Световната купа по кикбокс
0

С 281 заявки ще участват българските кикбоксьори на предстоящата Световна купа по кикбокс в Будапеща, Унгария. 26-ото издание на състезанието, което стартира на 16-ти септември, ще продължи до неделя. В него се впускат 3084 участника от 45 държави и от 288 клуба.

Четири родни клуба ще се впуснат в битките, като най-много представители и този път ще има от „Стар Тийм България“, които имат 147 заявки от 43 състезатели. След тях впечатляващ е броят на представителите на клуб „Масару“ – 81 заявки от 25 бойци. От клуб „Радулов“ ще се борят за 52 медали с 22 състезатели, а един ще защитава екипа на „Тангра“.

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай от своя страна изпраща осем елитни рефери и съдии с международна категория.   

Надпреварата в Будапеща е част от подготовката на някои от бойците ни за предстоящото Световно първенство за мъже и жени в Италия през месец октомври и Европейското първенство за кадети през месец ноември. Треньорите Иван Георгиев, Иво Деспотов, Ивайло Радулов и Димитър Димитров, които са чат от треньорския щаб към националния отбор, ще бъдат на място със своите отбори и ще черпят опит от колегите си.