Начало Senshi Шампион на К-1 даде ценни съвети на участниците на лагера в Камчия

Шампион на К-1 даде ценни съвети на участниците на лагера в Камчия

Шампион на К-1 даде ценни съвети на участниците на лагера в Камчия
0

Атриумът в хотелски комплекс „Лонгоз“ в Камчия се оказа тесен за всички желаещи, които наблюдаваха на живо лекцията на кикбокс легендата Николас Петас.

Датската киокушин каратека е един от инструкторите на летния тренировъчен SENSHI семинар, който се организира от Българската карате киокушин федерация.

Бившият кикбоксьор в тежка категория изнесе изключително интересна и поучителна лекция пред огромно количество състезатели и треньори, които взимат участие в тренировъчните сесии.

„Синеокият самурай“ разказа подробности за началото си в киокушин карате. Петас е последният ученик на основателя на карате киокушин Мас Ояма. Датчанинът разказа подробности относно специфичния тренировъчен режим, който е спазвал, когато е бил в Япония.

След като тренирах известно време в Дания ми казаха, че трябва да отида в Япония. Там всичко беше различно. Уважението към сенсеите е над всичко„.

Легендата постоянно насърчаваше участниците в лекцията да му задават въпроси и да питат.

Никога не се срамувайте да питате. Знанието е сила. Бъдете любопитни и намерете това, което работи само и единствено за вас„, сподели бившият боец.

Петас показа и интересни тренировъчни програми за сила.

„Трябва много внимателно да следите прогреса си. Също така е нужно да знаете лимита си, за да можете да се възползвате максимално от него“, сподели Петас.

Датчанинът отговори на десетки въпроси от публиката, като в същото време нагледно описа различни методики за покачване на мускулна маса и за имплементиране на силови тренировки в програмата на бойците.

„Това, което ви чертая тук, е прекият път към върха. Не всеки може да е „Златното момче“ като Семи Шилт. За да стигнете до това ниво, трябва да имате основа – техника, сила и издръжливост. Трябва винаги да сте в готовност, ако утре ви звъннат и ви извикат да се биете или да заместите някой. Стойте готови и няма да ви се налага да се подготвяте за каквото и да е“, сподели Петас.

На края на лекцията Петас заяви, че следващият урок ще се проведе в сряда, а тогава компания ще му прави Сам Греко.