Начало Бокс С бързи ръце и счупена челюст – Джай Опетая детронира Бриедис

С бързи ръце и счупена челюст – Джай Опетая детронира Бриедис

С бързи ръце и счупена челюст – Джай Опетая детронира Бриедис
0

В събота вечер станахме свидетели на изключително майсторско и същевременно геройско представяне на младия Джай Опетая срещу шампиона на IBF в полутежка категория Маирис Бриедис. Шампионът счупи челюстта на Опетая още във втори рунд, но младият боксьор не се отказа и в крайна сметка се окичи с победата. Бриедис е една от най-класните бойци от категорията като има една единствена загуба и тя е от Олександър Усик.

Опетая започна двубоя уверено като се движеше много умело и контролираше дистанцията с десния си прав от обратен гард. Във втори рунд обаче Бриедис го намери с точен ъперкът, който е счупил челюстта на противника му.

Всъщност шампионът започна да бележи успех чак в седми рунд, който се яви и първия в негова полза. Опетая взе осми, а останалите бяха за Бриедис. В 10-ти рунд челюстта на Опетая се счупи и от другата страна. След мача от щаба му обясниха, че чак тогава са разбрали за проблема, тъй като долната част на устата му увисна безпомощно.

Заключителните рундове в полза на Бриедис не бяха достатъчни да вземе срещата като всички съдии се произнесоха в полза на Опетая. Операцията на младия шампион е минала успешно и сега той се възстановява.

Австралиецът дори даде нещо като интервю след обявяването на резултатите, с което да поздрави подкрепящите го негови сънародници:

Джай Опетая се превърна в единствения австралийски боксьор, който в момента държи световна титла. А е може би първият боксьор на световно ниво, след Мохамед Али, който завърши мача си със счупена челюст. Разликата е, че Али загуби в първия двубой с Кен Нортън.