Начало Бокс Бриедис ще прави шоу в Австралия
0

Бриедис ще прави шоу в Австралия

Бриедис ще прави шоу в Австралия
0

Майрис Бриедис ще се изправи срещу Джай Опетая на 11 май в Куинсленд, Австралия. Световният шампион на IBF в полутежка категория ще се отправи към дома на следващия си противник, в търсене на нова защита на пояса и евентуално следващ сблъсък с Лоурънс Околи в края на годината.

Бриедис (28-1) и Опетая (21-0) бяха предвидени да се изправят един срещу друг на 6 април. Мачът им обаче бе отложен с месец, след като шампионът даде положителен тест за коронавирус и се наложи да спре подготовка за две седмици. Сега обаче всичко вече е готово, за да може Опетая да опита да детронира латвиеца, при това на своя територия.

Нямам търпение да отида в Австралия и да защитавам титлата си. Знам колко добър е съперникът ми, има обратен гард и ще бъде тежък двубой. Но аз се надявам, че ще направим добро шоу на публиката по пътя към поредната ми победа“, каза латвиецът.

Роденият в Сидни Опетая пък заяви: „За мен това е сбъдната мечта, да се бия за титлата. Освен това ще го направя на моя територия, което е невероятно. Това е моят шанс да се заявя пред света. Искам да оставя пояса в Австралия след този двубой“, каза претендентът.