Начало Бокс Австралийско чудо се готви да детронира Бриедис
0

Австралийско чудо се готви да детронира Бриедис

Австралийско чудо се готви да детронира Бриедис
0

Доскорошното австралийско дете-чудо на бокса Джай Опетая (21-0) ще опита да стане вторият боксьор в историята, който записва победа над Майрис Бриедис (28-1). Двамата ще се изправят един срещу друг днес в Броудбийч, а местните фенове са убедени, че техният любимец ще детронира латвиеца. Битката е за пояса в полутежка категория на IBF.

Опетая е най-младият боксьор в историята на Австралия, който дебютира на Олимпийски игри. Той направи това на едва 16 години, когато участва на турнира в Лондон. Сега, когато вече е на 27, той е уверен, че неговата съдба е да спечели световната титла на професионалния ринг.

Единственото, което има значение, е след края на срещата да чуя думите „И новият…“ Това е важното. Всичко останало е минало. Бил съм млад на Игрите, това са спомени. Сега трупам нови. Вярвам, че имам класата и уменията. Очаквам той да ме подцени, но това не е мой проблем“, отсече Опетая.

В лагера на Бриедис пък са категорични, че той е загубил незаслужено от Олександър Усик. През 2018-а украинецът нанесе единственото поражение на Майрис, като измъкна успех с 2:0 съдийски гласа в Рига. Тази негова победа му посочи и пътя към изкачване малко по-късно в тежка категория, за да грабне поясите на WBA, WBO, IBF и IBO на Антъни Джошуа. Вече на 37 години, Бриедис остана като доминиращ в дивизията и е в серия от 5 поредни победи.