Начало Киокушин Силно начало за каратистите на лагера на KWU в Камчия

Силно начало за каратистите на лагера на KWU в Камчия

Силно начало за каратистите на лагера на KWU в Камчия
0

Първият ден от 16-и съвместен лагер на Българската федерация по карате киокушин и Световния киокушин съюз в Камчия вече е в историята. След две тежки тренировки, каратистите се прибраха уморени по стаите си, но и още по-мотивирани и вдъхновени за следващите дни от лагера.

В сутрешната тренировка каратистите бяха разделени на групи по възрасти, като всяка група бе ръководена от доказано име в спорта. И двете тренировки бяха открити с встъпителни речи от члена на Управителния съвет на KWU Шихан Анджей Древняк. В сутрешната тренировка той и Шихан Асен Асенов изтъкнаха колко е важно всички трябва единствено да „тренират, спят и ядат“, за да извлекат максималното от лагера. Те се фокусираха и върху изискванията за дисциплина и спазване на йерархия по време на лагера.

Бойците с черни колани бяха отделени от другите, за да тренират по специфични методи. Групата на инструкторите също беше отделена, а най-малките участници в лагера имаха честта да тренират редом до големи имена в този спорт от родните школи.

Някои от младите бойци на България, като Георги Дойчев и Деян Братков, влезнаха и в ролята на инсутрктори. Последният даже си партнираше с чешката бойна звезда Ян Сокуп в ръководеното на тренировката.

Тренировките изобилстваха от различни видове упражнения – за гъвкавост, експлозивна сила, „бой със сянка“ и упражняване на комбинации и каляване по двойки. В края и на двете тренировки задължително за всички беше да участват и в упражненията със собствена тежест за сила и кондиция – лицеви опори, клекове, коремни преси и други.

В групата за бойците състезатели над 18 години в сутрешната тренировка видяхме и някои от най-зрелищните киокушин представители, които са стъпвали в ринга на професионалната верига SENSHI – Сергей Браун, Николай Йоргов и Кристиян Дойчев. Браун и Йогов се възстановяват от травми, но въпреки това се раздадоха в тренировките и послужиха за пример на подрастващите бойци.

Тренировките ще продължат по същия график до края на седмицата, като се очаква в следващите дни да се включат още повече бойци.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".