Начало Интервюта Специално за Boec.BG: Деян Топалски с мач в Акхмат на 18-ти ноември

Специално за Boec.BG: Деян Топалски с мач в Акхмат на 18-ти ноември

Специално за Boec.BG: Деян Топалски с мач в Акхмат на 18-ти ноември
0

Днес ще Ви представим поредното интервю, което правим с един от най-изявените кикбокс и ММА бойци в България, а именно Деян Топалски.

1.     Здравей, Деяне. Първо да те поздравим за рожбата, която ти се роди наскоро. Нека да Ви радва с половинката ти и да Ви е жива и здрава. Би ли разказал за емоцията, която те сполетя като разбра, че чакаш най-хубавото и за емоцията след като това се случи?

Деян: Ами какво да ти кажа  – беше планирано, а не случайност, та в този ред на мисли не съм бил шокиран, а много се зарадвах, че ни се получи от първия месец, тъй като много мой познати правеха доста опити, преди да успеят. А що се отнася до емоцията когато видях Младши за първи път – нямам думи да я опиша. Беше прекрасно.

2.     Започна новият сезон и в залата (Боен център „Здрав дух в здраво тяло„), където провеждаш тренировките си е повече от пълна. Какво да очакваме през новия сезон от теб и какво ще кажеш на всички, които все още се чудят дали да дойдат да тренират при теб?

Деян:  Да сезонът започна ударно. През изминалия уикенд се проведе републиканското първенство по кикбокс и нашият клуб бе представен от трима състезатели. Завоювахме една републиканска титла, един бронзов и един сребърен медал. Реално от самото състезание не съм особено доволен, защото първо един от най-проспериращите ми състезатели се контузи две седмици преди турнира, а останалите момчета определено могат много повече от това, което показаха. Реално имахме само един месец след лятната ваканция за тренировки и нямаше как да се очаква да сме в оптимална форма, но състезания тепърва предстоят! Ще вървим само в една посока- напред.

А на тези, които се чудят дали да се запишат да тренират или не ще кажа, че без значение дали ще е при мен или на друго място –просто трябва да започнат. Защото единственият сигурен начин да не успееш е да не се опиташ дори!

3.     Както вече обявихме, предстои ти много тежко изпитание, след като подписа договор с набиращата огромна скорост ММА организация Ахмат. Би ли споделил малко повече за това, което ни очаква да видим на 18-ти ноември, срещу кого ще се изправиш, какво знаеш за него и как ще подходиш към него?

Деян: Да, на 18 Ноември  в столицата на Казахстан, Астана ще се проведе 44-то издание на организацията , в което ще взема участие и аз. Противникът ми се казва Магомед Героев и е едно място пред мен в класацията на бойците в средна категория на организацията. Успях да изгледам 4-5 мача на Героев. Прави впечатление с големият си ръст -192 см. Последният му мач дори е в категория до93 кг. Това е нож с две остриета, защото голямото сваляне на килограми може да окаже негативен ефект върху функционалността му. Добър страйкър , с много добра игра с крака и също така много добра игра на земята. Мисля , че е комплексен играч, с който мачът ще е всичко друго , но не и лесен . Изобщо на това ниво , на което е организацията , лесни противници няма , така че аз съм наясно и точно това е което искам – здрави мачове на високо ниво.

4.     Още не е утихнал интереса към теб и Даниел Илиев с който направихте страхотен мач преди няколко месеца. Заговори се, че те е предизвикал официално в социалните мрежи. Какво мислиш по този въпрос и какво ще му отговориш? Смяташ ли, че трябва да има реванш и защо?

Деян: Поредното момче , което търси популярност на мой гръб. Имаше мач, играхме, цял мач бяга от боя и загуби категорично с 3:0 съдийски гласа при все, че два рунда се бих със счупена ръка. Имаше вариант да се бием на 10ти декември отново, ако Ахмат бяха в невъзможност да ми осигурят мач до края на годината, защото имаше такъв сценарий. За щастие Чеченците успяха да ми намерят противник за 18.11 и нали разбирате , че е естествено да предпочета мач на световно ниво с боец от класа, вместо с локален такъв , който съм победил миналата година. Уважавам желанието му да вземе реванш за загубата си и ако ми се появи дупка и Ахмат ми оставят по-голяма почивка в следващите месеци с удоволствие ще запълня графика си с мач с Дани, за да стоя активен.

5.     Да очакваме ли все пак Деян Топалски все пак отново на кикбокс ринга, въпреки подписания ММА договор?

Деян: Кикбокса е първата ми любов. Истината е обаче , че за да си на ниво в даден спорт трябва да му се отдадеш напълно. За да съм успешен в ММА аз трябва да тренирам BJJ, борба, бокс и кикбокс и  нямам възможност да се съсредоточа върху само кикбокса. Избрал съм път напред и единствените мачове по кикбокс, които бих изиграл, са срещу Бранко Бабачев, който вече 3 години чакам да събере смелост и този с Дани Илиев , за да му затворя устата,тъй като очевидно трябва да го нокаутирам  за да разбере , че е загубил, но и двата са как да го кажа – за в неделя, докато почивам и нямам други ангажименти.

6.     Как ти протича подготовката, въпреки че сме говорили доста пъти с теб за това, но има ли нещо ново и като цяло би ли разказал как преминава подготовката на Деян Топалски? Знаем, че не спираш ежедневно да тренираш, не зависимо дали имаш дата за мач или не.

Деян: Ами Различното в подготовката ми сега е , че е много по-балансирана. Отделям по равно внимание на работата в стойка , тази на земя и кондиционната подготовка. Късметлия съм да имам много и различни спаринг партньори , което беше голям проблем в миналото. Тук е мястото май да благодаря на всички тях  – кикбоксьорите в залата на СК Армеец, където всеки ден за спаринги е галавечер; ММА бойците в Боен Клуб България, BJJ клубът TWISTED , където наскоро получих син колан; разбира се кондиционните тренировки при Сашо Георгиев в Explosive Power Training и треньорът по бокс Венци Иванов от Winner Boxing Club.

7.     Какво ще пожелаеш на читателите на Boec.BG и какво да очакваме от теб за в бъдеще?

Деян: Пожелавам на всички читатели на Boec  да са на първо място здрави и да имат волята всичко друго да си го постигнат сами! А от мен могат да очакват само едно – да съм какъвто съм и да продължавам напред с големи предизвикателства!