Начало Таекуондо Спортен клуб „Таекуондо Фитнес НСА“ ще организира „Зелен ден“ в рамките на международен проект

Спортен клуб „Таекуондо Фитнес НСА“ ще организира „Зелен ден“ в рамките на международен проект

Спортен клуб „Таекуондо Фитнес НСА“ ще организира „Зелен ден“ в рамките на международен проект
0

В квартал Манастирски ливади спортен клуб „Таекуондо Фитнес НСА“ организира на 12 ноември „Зелен ден“, който е част от проекта „Зелен колан“. Инициативата се провежда в партньорство с клубове по таекуондо от Гърция, Румъния и Унгария и е съфинансирана от Европейския съюз. 

За съжаление нашето общество все още не е научено да се грижи само за себе си. Наскоро се върнахме с ректора на НСА проф. Николай Изов от посещение в Република Корея, където подписахме споразумение с два университета. Има какво да научим от корейците. В крайна сметка за това и се занимаваме с таекуондо, защото то e не само бойно изкуство или средство за самозащита, то също учи как да бъдеш по-добър човек, а това означава как да бъдеш и по-добър гражданин. Именно поради тази причина се спряхме и на района в община Триадица, тъй като нашият клуб има там зала, в която се водят тренировки. За това решихме да направим нещо полезно„, каза главен асистент Димитър Аврамов, преподавател в катедра „Борба и джудо“, сектор „Таекуондо“ в НСА.

Почистването ще бъде под формата на състезание, а резултатите са определящ фактор в оценяването на изпита за колани, който ще се проведе в клуба в началото на месец декември.

Всички, които ще се включим в тази инициатива, ще сме победители, но за първите трима сме приготвили медали и по една униформа за таекуондо т.н. „добок“. Идеята е това да не е просто еднократно действие, целта е тези изисквания да бъдат въведени като част от изпитната програма на клуба за колани. Искаме от тук нататък всеки член на спортен клуб „Таекуондо фитнес НСА“ освен самите технически и физически умения, които трябва да демонстрира на изпити, да покажат и своята отговорност пред обществото като предаде определени квоти от вторични суровини или засади дървета. Такива мероприятия за по-високите степени ще бъдат организирани и през следващата година„, допълни членът на УС на Българската федерация по олимпийско таекуондо и мениджър на българския демонстративен тим по таекуондо.

тагове: