Начало Граплинг и BJJ Стилиян Иванов ликува с европейската титла по бразилско джу джицу

Стилиян Иванов ликува с европейската титла по бразилско джу джицу

Стилиян Иванов ликува с европейската титла по бразилско джу джицу
0

Българският боец Стилиян Иванов прибави още едно отличие в своята визитка. Старозагорецът, който се състезава на ММА, самбо, сумо и комбат рестлинг, триумфира с европейската титла по бразилско джу джицу и то в първото си участие на форум от този ранг.

Иванов дебютира на Eвропейското първенство на IBJJF (Международната бразилска федерация по джу джицу), което тази година се провежда в Рим, Италия. Българинът пробва уменията си в категория супер тежка на белите колани, а представянето ми бе изключително успешно. Иванов постигна три победи по точки и не допусна да му бъде отбелязана нито една. В първата среща с 10:0, във втората 12:0, а във финала се наложи над Ериксон Джоунс Лафеул от „The Brothers BJJ International“ с 8:0.

„Готвих се около три месеца за това състезание“, коментира Стилиян Иванов специално пред boec.BG след успеха. Той се състезава за академията на Любомир Геджев –  „Lubomir Guedjev BJJ Academy“.

„Доста съм доволен от представянето си. Това е едно голямо приключение за мен и благодаря на всички за подкрепата, без тях нямаше да успея – каза още Иванов. – Доста некомфортно се чувствам, защото съм сам и е голямо напрежение, но успях да се събера и да покоря и този връх.“

Шампионатът на Европа по бразилско джу джицу стартира на 14-ти февруари и ще продължи до 20-ти.

„Организацията е на доста високо ниво“, разказа Иванов от Рим.

Във вторник, 15-ти февруари, успехи записаха и няколко от представителите на друг български клуб – „Twisted Jiu Jitsu“. Впечатляващо бе участието на Вероника Иванова, която триумфира на първото място в категория „леко перо“. Доминацията ѝ бе категорична и тя не само, че не загуби точка, но срещите ѝ бяха спечелени с голяма разлика, записвайки и събмишъни.

Близо до титлата бе и Йоана Стоилова, която във второ си голямо състезание стигна до сребро в категория „перо“. Йоана имаше четири много тежки срещи, в които успя да постигне два събмишъна.

В дивизията „Мастър“, тежка категория, Иван Демерджиев също ликува с европейска титла.

Още една титла за България – донесе я Иван Демерджиев

Българското участие продължава. Следете boec.BG за повече подробности!