Начало Senshi Величия в бойните спортове и млади надежди отново се събраха във Варна

Величия в бойните спортове и млади надежди отново се събраха във Варна

Величия в бойните спортове и млади надежди отново се събраха във Варна
0

Първият лагер за годината на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) вече е факт! По-рано днес в спортна зала „Владислав“ във Варна се проведе първата тренировка от тридневния лагер, в който участие заявиха над 300 бойци от 13 държави. Желанието на практикуващите да се учат от едни от най-великите за всички времена отново беше налично, което допринесе за един позитивен старт на лагера.

Малки и големи бойци се трудят заедно на лагера на KWU

По традиция тренировката започна с поздрав между участниците и техните звездни инструктори – носителите на общо 11 титли на К-1 в тежка категория Семи Шилт, Петер Артс и Ернесто Хуст, както и първият шампион на К-1 MAX и SUPERKOMBAT в средна категория Алберт Краус, чешкият киокушин майстор Ян Сокуп, главния секретар на KWU и шампион на K-1 Гран При Шихан Александр Пичкунов, и председателя на Руския съюз за бойни изкуства Шихан Рамил Габасов.

Алберт Краус в действие

Участниците бяха разделени в четири групи – лека категория, средна категория, до тежка категория, и треньори. Всеки един от инструкторите се ангажира с определена група и след бърза загрявка започна главната част на тренировката, а именно усъвършенстването на уменията на състезателите и техните наставници.

Изострено внимание по време на демонстрациите на Семи Шилт

И този път холандският „гигант“ Семи Шилт се ангажира с треньорите. Той им показа няколко лесни и безопасни начина, по които могат да тренират реакциите на бойците си, без да получават излишни удари в главата, а след това демонстрира и как един професионален състезател трябва да подхожда към спарингите и „каляването“ му в битка.

Другият четирикратен „властелин“ при най-тежките в К-1, Ернесто Хуст, се зае с усъвършенстването на контра-атаките на неговата група. Той показа няколко доказани метода за контриране на опоенента с ръце и крака и след това накара бойците да ги упражнят в игри с условия.

Ернесто Хуст загрява преди първата тренировка от лагера

В типично негов стил, трикратния шампион на К-1 с над 130 професионални мача зад гърба си Петер Артс, наблегна на „покосяването“ на основата на противника – неговите крака. След като премина през тази негова любима част, той се фокусира върху играта в клинч. За финал, той остави бойците да изиграят няколко приятелски спаринга, а след това им спретна и една бърза кондиционна тренировка.

Петер Артс секунди преди да покаже къде точно се пласира лоу кик

Най-новото лице в инструкторския състав, Алберт Краус, подчерта колко е важна работата в комбинации за състезателите от по-леките дивизии. В неговата група приятно впечатление направиха не само много млади състезатели от мъжки пол, но и дамите, които се трудиха рамо до рамо с тях.

Това бе първата от три планувани тренировки на Професионалната лига за този ден. В заниманието участваха и някои от най-добрите български бойци в момента – Християн Корунчев, Теодора Кирилова, Георги Дойчев, Валери Атанасов, Иван Кръстанов и други.

Лагерът продължава и през следващите два дни. В събота (26.02) ще се проведе и друго бляскаво събитие, организирано със съдействието на Международната професионална лига на KWU. Единайстото издание на елитната професионална бойна верига SENSHI ще се състои в Двореца на културата и спорта с начален час 19:00.

Снимки: Студио „Леземан“
тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".