Начало ТОП Хюлвани изригна срещу Дейна: Само двама души получават толкова специално отношение от UFC (ВИДЕО)

Хюлвани изригна срещу Дейна: Само двама души получават толкова специално отношение от UFC (ВИДЕО)

Хюлвани изригна срещу Дейна: Само двама души получават толкова специално отношение от UFC (ВИДЕО)
0

Ариел Хюлвани е поредното сериозно име в света на бойните спортове, което се изказа против решението на Дейна Уайт да отложи битката между Джон Джоунс и Стипе Миочич, вместо да отнеме пояса от „Боунс“ и да го заложи в двубой с участието на Том Аспинал и/или Сергей Павлович.

Не мога да го превъзмогна, че правят този мач за междинната титла. Това наистина ме дразни. Има само двама души в UFC, които получават подобно отношение, защото не иска да ги ядосват. Това са Джон Джоунс и Конър МакГрегър. Ако беше всеки друг шампион, знаем, че ще му вземат колана, защото го видяхме да се случва наскоро“, каза Хюлвани и даде за пример Жири Прохазка и Джамахал Хил, който трябваше да овакантят титлите си в сходни ситуации с контузии.

@arielhelwani Agree? 🤔 #ufc #mma #ufc295 #tomaspinall #sergeipavlovich #jonjones #stipemiocic #alexpereira #jiriprochazka ♬ original sound – arielhelwani

Той посочва още факта, че Джоунс ще отсъства чак до средата на 2024 г., а това означава, че няма да защитава титлата в тежка категория година и половина, след като я спечели срещу Сирил Ган. Това от своя страна отлага шансовете на Том Аспинал и Сергей Павлович, тъй като идеята на Дейна все още е да изправи Миочич срещу шампиона. Така ще накара двама от най-добрите си бойци в пика на тяхната форма извън шампионския спор най-малкото до края на идната година.

Тежката категория в UFC определено навлезе в много тежък период, след като Франсис Нгану реши да се оттегли, а това ще е сериозен удар по имиджа на сочената все още за най-голямата MMA организация в света.