Начало Джудо Янислав Герчев със сребро от Европейското
0

Янислав Герчев със сребро от Европейското

Янислав Герчев със сребро от Европейското
0

Янислав Герчев спечели сребърен медал от Европейското първенство по джудо! 32-годишният българин не успя за трети път в кариерата си да направи последната стъпка на шампионат на Стария континент.

На първенството в София, в категория до 60 килограма, националът ни отстъпи на финала на испанеца и шампион от миналата година Франциско Гаригос. Ибериецът ликува след победа с ипон 34 секунди преди края на схватката.

Въпреки поражението, Герчев бе бурно аплодиран от зрителите по трибуните на „Арена Армеец“. За него това е трети сребърен медал в кариерата от Европейско първенство. Янислав има втори места от шампионатите през 2017 и 2018 г.

Янислав Герчев, Снимка: lap.bg

Другият наш национал, който имаше възможност да атакува медал днес – Денислав Иванов, остана на седмо място. В категория до 66 килограма българинът отстъпи на Барух Шмаилов от Израел. Иванов допусна загуба на репешажа след ипон, 1:23 минути преди края на редовното време.

Денислав Иванов/Снимка: lap.bg

В събота предстоят още четири мача с българско участие. На сцената ще излязат Йоана Манова, Лидия Брънчева, Марк Христов и Ашот Мартиросян. Ето и техните съперници:

Йоана Манова (63 кг) – Гили Шарир (Израел)

Лидия Брънчева (70 кг) – Рейчъл Хоукс (Ирландия)

Марк Христов (73 кг) – Виктор Щерпу (Молдова)

Ашот Мартиросян (81 кг) – Тим Грамков (Германия)