Начало Senshi Жаркото слънце не уплаши бойците от тренировъчния SENSHI семинар

Жаркото слънце не уплаши бойците от тренировъчния SENSHI семинар

Жаркото слънце не уплаши бойците от тренировъчния SENSHI семинар
0

Високите температури и лятната жега по никакъв начин не попречиха на участниците в тренировъчния семинар на SENSHI, който се провежда в Камчия.

Вторият ден на огромното международно събитие отново предложи две тренировъчни сесии – една сутрешна и една следобяд.

Бойците отново бяха разделени на няколко групи, като една част от тях бяха изведени навън под ръководството на Алберт Краус и Николас Петас, а останалите три групи останаха в зала „Юрий Гагарин“ с Ернесто Хуст, Петер Артс и Сам Греко.

„Синеокия самурай“ и „Урагана“ се възползваха от множеството боксови чували под открито небе и избраха да загрявката на състезателите да е на крушите.

Краус и Петас не бяха впечатлени от жегата в Камчия и изцедиха последната капка пот на бойците около тях, които приемаха с усмивка и решителност всяка една поставена им задача. Двамата инструктори нагледно и разбираемо обясняваха какво се иска от бойците, като работата премина в насока менажиране на дистанцията и чистота на ударите.

Не по-малко интензивна и натоварена бе сесията в спортната зала, където Петер Артс, Сам Греко и Ернесто Хуст също преподаваха огромните си знания на участниците.

„Г-н Перфектен“ постоянно вдигаше темпото на зададените упражнения, демонстрирайки отлично настроение и давайки част от наставленията си на български.

„Смена, смена, смена“, гръмогласно заповядваше Хуст и караше двойките с бойците да се сменят.

По време на сутрешната тренировка Сам Греко обясняваше движения и тайни в създаването на ъгли и работата с крака, докато във втората сесия австралиецът наблегна на ударите от нестандартни ситуации и смяната на гарда.

Петер Артс показа тънкост в играта от близка дистанция, като също така включи изключително полезни и ефективни комбинации.

„Винаги трябва да се движите. Бъдете непредсказуеми и играйте свободно“, насърчаваше Артс участниците от своята група.

Тренировъчният семинар на SENSHI продължава цяла седмица, а финал на лагера ще сложи 12-то издание на международната верига SENSHI.