Начало Киокушин 32 медала за българските бойци от Световната младежка купа на KWU

32 медала за българските бойци от Световната младежка купа на KWU

32 медала за българските бойци от Световната младежка купа на KWU
0

Силно представяне и много медали за български каратеки от Световната младежка купа на KWU, която се проведе в спортния комплекс в Камчия. Родните представители стигнаха до общо 32 медала в трите възрастови групи – 4 златни, 9 сребърни и 19 бронза.

Това отреди на страната ни второ място в отборното класиране. Големият победител е тимът на Казахстан, който завоюва 44 медала, от които 23 златни. На трето място остана тимът на Армения с 12 медала – 3 първи, 2 втори и 7 трети места.

При юношите и девойки, 14-15 години, стигнахме до  15 медала – 11 бронза и 4 сребърни. В по-горната възраст (16-17 години) 11 родни национали се качиха на почетната стълбичка, с 4 втори места и 7 трети.

Много здрави и оспорвани битки имаше при кадетите (18-21 години). Там страната ни се поздрави с четири титли. При мъжете номер 1 станаха Димитър Митев в категория до 65 килограма и Александър Алексиев при над 85-килограмовите. Много интересна се получи финалната битка при дамите до 55 килограма, където две българки извоюваха категорично правото да спорят за златото и в оспорвана среща определиха победителката. Националката Николинка Бояджиева се наложи над Моника Стоянова. С бронз се поздрави и съотборничката им Мариела Любенова, която се състезава при над 55-килограмовите, а в категорията триумфира Екатерина Юшкевич.

Световната младежка купа на KWU е част от програмата на 16-ия Международен летен лагер по киокушин в Камчия. Участие взеха 354 бойци от 22 държави. На трите татамита в залата в СОК „Камчия“ битките се ръководиха вещо от 40 международни рефери.