Начало Видео Как Мас Ояма побеждава бик с голи ръце (ВИДЕО)

Как Мас Ояма побеждава бик с голи ръце (ВИДЕО)

Как Мас Ояма побеждава бик с голи ръце (ВИДЕО)
0

Масутацу „Мас“ Ояма е основателят на карате Киокушин. Роден през 1923 г. в Сеул, Южна Корея, но като малък емигрира в Япония и именно със Страната на изгряващото слънце ще бъде свързан живота му до последния му дъх.

В юношеските си години се занимава с карате Шотокан и джудо, но не само. Днес се носят легенди за това колко сила в действително е притежавал в себе си, въпреки височината си от 173 см и откъде точно е произлиза нечовешката му пъргавина и устойчивост.

След като Япония губи Втората световна война, той се посвещава изцяло на бойните изкуства и прекарва близо три години в изолация в планината Киозуми с цел да усъвършенства тялото и ума си.

Когато слиза отново сред цивилизацията, Ояма отваря свое доджо през 1953 г. и започва демонстрации из цяла Япония и САЩ, показвайки нечовешките си физически сили и хладнокръвност.

Най-известни и до ден днешен са дуелите му с голи ръце срещу бикове. 

Равносметката е следната – 52 срещи, 3 загинали животни и 49 счупени рога с голи ръце. Нула загуби! В една схватка с бик през 1957 г., разяреното животно чупи колянната става на Ояма, но въпреки това той успява да спечели дуела и да строши единия му рог с удар с ръка.

Близо 60 години по-късно, карате Киокушин е практикувано от близо 14 000 000 човека по цялото земно кълбо, а за наша радост България е една от водещите сили в световен мащаб в последните три десетилетия.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.