Начало Видео Карлос Алварес е първият незрящ черен колан в бразилското джу джицу

Карлос Алварес е първият незрящ черен колан в бразилското джу джицу

Карлос Алварес е първият незрящ черен колан в бразилското джу джицу
0

Бойните спортове и изкуства са не само чудесен начин да съхраните здравия си дух в здраво тяло, но и също така прекрасен начин да тествате собствените си лимити. Да разберете от какво всъщност сте направен и колко лесно се отказвате от битката. Не само на ринга или татамито, но и в живота като цяло.

Бразилското джу джицу е едно от най-популярните изкуства в световен мащаб, макар все още да не е разгрънало пълния си потенциал. Тези, които го практикуват редовно ще ви кажат, че то е не просто спорт или начин за съревнование. То е стил и начин на живот. То е дисциплина, устрем, желание и труд.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Carlos Andres Alvarez (@carlosalvarezbjj)

Историята на испанеца Карлос Алварес е история именно за това, че именно от нас зависи какъв ще бъде утрешния ден. Ибериецът е същинско доказателство за това, че без значение обстоятелствата и препятствията пред нас, човек винаги трябва да съхрани добротата си и да работи здраво и неуморно върху себе си.

Алварес е известен с това, че той е първият незрящ черен колан в бразилското джу джицу. Карлос е на 100% сляп, но въпреки това не оставя съдбата му да определя посоката и бъдещето на неговия живот.

Когато бях в гимназията, децата постоянно ме тормозеха„, споделя Карлос, който е преподавател в залата „Gama Filho“ в Маями, САЩ.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Made®️ (@matmade_show)

„Животът ми бе същински ад. Бях лесна мишена и учениците непрекъснато ме тормозеха. Затова трябваше да се науча на самозащита. Няма да забравя деня, в който един приятел в училище ми каза да отида с него в залата за джу джицу.

„Моментално се влюбих в това изкуство. Започнах да тренирам и не съм спрял и за ден. За мен бразилското джу джицу бе като подарък то Бога. То ми даде цел в живота.

„Когато живеех в Испания, за мен бе почти невъзможно да вляза в университет или да си намеря работа. Нямаше какво да правя. Единственото, което можех да правя с живота си в моята страна бе да тренирам джу джицу.

„То ме направи по-добър човек във всяко отношение. Станах по-силен и по-позитивен, а също така придобих и сериозно самочуствие. Джу джицуто поправи живота ми по начин, по който никога не съм предполагал, че е възможно.

„Съветвам всички да пробват да тренират джу джицу, защото ще промени завинаги живота ви. Точно както направи с моя“, споделя Алварес, който също така взима участия в състезания срещу зряащи съперници.