София Георгиева не успя да се пребори за бронза | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Борба София Георгиева не успя да се пребори за бронза

София Георгиева не успя да се пребори за бронза

София Георгиева не успя да се пребори за бронза
0

София Георгиева не успя да грабне бронзов медал от Световното първенство по борба до 23 г. в Букурещ, Румъния.

Българката бе надвита от Ирина Колиаденко (Украйна) с 0:5 в битка за третото място в категория до 65 кг. в свободния стил.

Сблъсъкът започна със сериозно надлъгване. Боркините разбираха големия залог на мача. Никоя от тях не предприемаше рискове. Украинката успя да „приспи“ нашето момиче с бавното си темпо и атакува неподготвената Георгиева. Събори я на земята и след секунди я тушира.

По-рано националката ни доминира над представителка на домакините и спечели репешажа си с общ резултат 11:0. На старта в категория до 65 кг европейската сребърна медалистка до 23 г. победи Айна Темиртасова (Казахстан) с 11:0, но на 1/4 финалите бе спряна от защитаващата титлата си – Аяна Гемпай (Япония). Азиатката стигна до финал и така възможността за нашето момиче да играе на репешаж се откри.

 

Исмаил Енгин ще има втори шанс за медал. Енгин загуби от представителя на Грузия Ника Кенчадзе с 5:2, но грузинецът спечели мястото си на финала в категория до 79 кг. Това стана факт след безапелационни победи над състезатели от Япония и Румъния, а това гарантира място на Исмаил Енгин на репешажите.

При 70-килограмовите Михаил Георгиев загуби с 2:9 от европейския шампион Олекси Борута. За съжаление, Георгиев няма да премери силите си на репешажите, тъй като Борута загуби в 1/2 финала от представител на Словакия.

Димитър Иванов стартира летящо първенството, след като тушира представител на Грузия в първия кръг. На 1/8 финал българинът се изправи срещу миналогодишния бронзов медалист от Световното – Ислам Дудаев.

Иванов не показа най-доброто от себе си и двубоят приключи 12:1 за Дудаев. Руснакът загуби на 1/2 финалите от Рей Хигучи (Япония) и това остави националът ни без шансове за медал от този шампионат.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.