Скандално съдийско решение лиши Русинов от шанс за злато | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Бокс Скандално съдийско решение лиши Русинов от шанс за злато

Скандално съдийско решение лиши Русинов от шанс за злато

Скандално съдийско решение лиши Русинов от шанс за злато
0

Огромен гаф сътвориха съдиите, на чиито рамене бе поверен полуфиналът в кат. до 60 кг между Кирил Русинов и Артур Субханкулов от Русия.

Хората около въжетата присъдиха меко казано странна победа в полза на руснака с резултат 4:1, но истината вътре в ринга бе друга.

Възпитаникът на боксов клуб ЦСКА бе видимо по-агресивният от двамата и атаките му бяха далеч по-точни и адекватни. Русинов вкара далеч повече точни удари, а дясното му кроше не спря да тормози колебливата защита на Субханкулов. Руснакът получи множество попадения, но бързото изтегляне и добрата защита на българинът рядко позволяваха на гостът да пласира навременни и точни попадения.

Играта от близка дистанция отново бе за нашенецът, който благодарение на доброто движение на главата и резките смени на посоките тормозеше съперника си непрестанно.

Единствено третият рунд можеше да се причисли към актива на Субханкулов, който едва в заключителните три минути започна да предугажда ударите на Русинов и да контрира успешно с леви и десни прави.

В крайна сметка, след последния гон всички очакваха победата да отиде при родния боксьор, но това не се случи, което доведе до заслужени освирквания от страна на феновете в зала „София“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.