Начало Борба 12 родни млади бойци ще участват в Младежкия олимпийски летен фест

12 родни млади бойци ще участват в Младежкия олимпийски летен фест

12 родни млади бойци ще участват в Младежкия олимпийски летен фест
0

С лъвче талисман и националния трибагреник за успех заминаха  българските участници в Младежкия олимпийски летен фестивал, който започва тази неделя в Баку. Българската група наброява 52 състезатели от 7 вида спорта, като 12 са представителите ни в бойните спортове. В азербайджанската столица ще имаме бойци в джудото и борбата. С нашите пътуват 15 треньори, имаме и петима рефери.

Джудо

(3 момчета и 3 момичета)
Анастасия Балабан – 44 кг и отборно
Цветелина Маринова – 63 кг и отборно
Ирина Железарска – 70 кг и отборно
Цветан Цветков -60 кг и отборно
Генади Бурдиняшки – 73 кг и отборно
Борислав Владов -90 кг и отборно

Борба

(4 момчета и 2 момичета)
Теодор Георгиев – 60 кг класически стил
Валентин Илиев – 65 кг класически стил
Мариян Димитров – 55 кг свободен стил
Иван Стоянов – 60 кг свободен стил
Айлен Ахмедова – 53 кг св. стил жени
Християна Димитрова – 57 кг св. стил жени

Бъдещите спортни звезди на България бяха изпратени от председателя на БОК Стефка Костадинова, която предаде на младите ни таланти личните поздравления и пожелания за успех в Баку от премиера Бойко Борисов.

„Помнете, че с нищо не отстъпвате на останалите. Излизате като равен с равен. Отивате и побеждавате, скачате 210 см и грабвате отличията. Това за вас е една малка олимпиада. Изживейте стартовете и срещите с връстниците си и носете с гордост българския герб. Стискаме ви палци и ви чакаме така усмихнати, щастливи и след седмица при пристигането“, каза Костадинова, след което се срещна и окуражи представителите на всеки едни спорт по отделно.

Олимпийският фестивал в столицата на Азербайджан се открива в неделя от 20 ч. местно време, което е 19 ч. българско. Състезанията се организират в 10 спорта и ще продължат до 27 юли, събота.