Начало Борба Александър Карелин: МОК има тенденцията да взима грешни решения

Александър Карелин: МОК има тенденцията да взима грешни решения

Александър Карелин: МОК има тенденцията да взима грешни решения
0

Трикратният олимпийски шампион по класическа борба Александър Карелин сподели мнението си за съвременните олимпийски игри.

Руснакът не спести критиките си към МОК и новите тенденции, които комитетът се опитва да налага.

,,Международният олимпийски комитет напоследък доста се заблуждава и самозабравя. Организацията трябва да знае, че не е целият олимпизъм в света. Напротив олимпизмът е богата история, огромен брой деца, момичета и момчета, които са в залите и на стадионите. Тези, които спечелят, ще отидат на Олимпийските игри. И именно те ще бъдат носени на ръце – в умовете и сърцата на хората по света. Те ще бъдат пример за човечеството, че с труд и постоянство всичко се постига. Спортистите са истинският олимпизъм, не група събрани хора. Олимпийски игри е имало много преди нас и ще има още дълго след нас. Най-големият спортен форум на планетата се превърна в политическо състезание, а не спортно“, коментира легендарният борец.

Карелин сподели и мнението си за наложеното наказание на руските спортисти, заради допинг употребата.

‚,Всичко това ще отмине. Не е редно невинни спортисти да плащат за грешките на други. Всеки, който си е спечелил мястото на Игрите честно, има право да участва в тях. Всички тези глупости ще се измият и забравят. Ще го преодолеем. Идеалите ще останат“ – каза още руснакът пред Sport24.

Снимка: БТА