Начало Борба Без българи на финалите на Европейското първенство по борба днес

Без българи на финалите на Европейското първенство по борба днес

Без българи на финалите на Европейското първенство по борба днес
0

Без българско участие на финалите ще премине втория ден на Европейското първенство по борба за мъже и жени, което продължава в Букурещ. Днес на тепиха в Румъния излязоха четирама наши представители, трима от които стигнаха до четвъртфиналите.

В тази фаза най-интересен бе сблъсъкът на Мирослав Киров при 74-килограмовите. След като бе категоричен срещу Андрюс Мазейка (Литва) с 0:7 на осминафиналите, бронзовият медалист от Евро 2014 трябваше да срещне фаворитът в категорията – Франк Чамизо. Състезаващият се под флага на Италия Чамизо е бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио през 2016-та и двукратен световен шампион. Българинът опита да противодейства на класата му и дълго успя да удържи резултат 0:1, в края опита да рискува с атака, но Чамизо позаха хладнокръвие и опитност и приключи срещата в своя полза с 0:5.

До четвъртфиналната фаза стигнаха Микяй Наим и Ахмед Магамаев, но загубиха срещите си там. В категория до 61 килограма в свободен стил Наим допусна съперникът му  Николай Окхлопков от Румъния да запише точка. След това съдиите присъдиха на румънеца още 3, но след контестация от нашия щаб и преразглеждане на решението, те бяха отнети. Окхлопков бе предупреден за пасивност и трябваше да проведе атака. Това го амбицира и той стана изключително агресивен и с успешно приложени три хватки стигна до 0:9.

При 92-килограмовите натурализираният у нас дагестанец Ахмед Магамаев, който днес официално дебютира за България, имаше за съперник на четвъртфиналите турчина Ибрахим Болукбашъ, който е европейски бронзов медалист за младежи от Самоков 2010. Националът получи някаква контузия в крака след първите 30 сеукнди игра и това явно оказа влияние до края. Магамаев записа загуба с 0:6.

Така нашите загуби шанс да стигнат до финалите, но могат да бъдат изтеглени на репешажите.

Четвъртият българин днес – Светослав Димитров приключи участието си на осмифаналната фаза. След като тръгна с победа на Европейското първенство, той отстъпи във втората си среща при 86-килограмовите в свободния стил пред Таймураз Фриев, който се състезава под испански флаг. Българинът водеше с 3:2, съперникът му бе предупреден за пасивност и в отредените секунди за атака успя да постигне обрат и да спечели срещата с 3:4.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.