Начало Борба БФ Борба обвини Дудова в неверни твърдения

БФ Борба обвини Дудова в неверни твърдения

БФ Борба обвини Дудова в неверни твърдения
0

Скандалът между националния селекционер по борба за жени – Петър Касабов и световната и европейска шампионка по борба – Биляна Дудова достигна нови върхове.

От два дни словестните нападки между двамата не спират, като отношение около скандала им взе и спортният министър Радостин Василев.

БФ Борба излезе с коментар по темата, защитавайки Петър Касабов и изборът му на Европейското първенство следващата седмица, България да бъде представена от Тайбе Юсеин вместо Биляна Дудова.

От централата дори обвиниха Биляна Дудова в неверни твърдения и лъжи.

,,БФБ назначава треньори, на които има доверие. С това доверие идва и отговорността. Петър Касабов, като старши селекционер е поставил своите ясни критерии. БФБ отчита като грешка, че не прие на първо четене неговия регламент и оспори тегловния толеранс в категорията. В повечето такива ситуации и то 10дни преди ЕП обичайната практика е да има толеранс. Съответното преборване не се състоя и Петър Касабов подаде своя списък за участие. С 9 гласа “За” , 2 “против” и 1 “въздържал се” УС на БФБ одобри състава. Относно многото неверни твърдения на Биляна Дудова за подготовката и заплатата й – това са абсолютно лесно доказуеми лъжи“, написаха от родната централа.