Начало Борба Биляна Дудова пред Boec.bg: Министърът ме потърси за среща

Биляна Дудова пред Boec.bg: Министърът ме потърси за среща

Биляна Дудова пред Boec.bg: Министърът ме потърси за среща
0

Специално за Boec.bg, Биляна Дудова потвърди, че е имала среща с министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

По думите на Дудова, спортният министър е потърсил световната и европейска шампионка по борба, за да разбере от първо лице случващото се в родната федерация по борба.

Напрежението в централата ни ескалира, след като Дудова не попадна в състава на България за предстоящото Европейското първенство в Будапеща. Вместо нея там ще участва бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио, Тайбе Юсеин.

Решението бе взето от Управителния съвет на федерацията и по точно от старши треньора Петър Касабов. Претенциите на Биляна са, че съставът е определен без преборване, което не се състоя между Дудова и Юсеин, заради неспазване на килограмите от Тайбе.

Селекционерът и Дудова прекратиха съвместната си работа още през 2019 година, когато тя отново не бе предпочетена от него за Европейските игри в Минск. От тогава боркинята се подготвя индивидуално с други треньори, различни от тези в националния отбор.

Министър Василев е поел инициативата да се срещне с ръководството на БФ Борба и да направи свое проучване по темата.

Boec.bg продължава да следи сагата около националния отбор по борба. Екипът ни ще ви информира за представянето на родните състезатели на Европейското първенство, което ще се проведе от 28.03 до 03.04 в Унгария.