Начало ММА Хабиб с извънреден призив по скандала Масвидал – Ковингтън
0

Хабиб с извънреден призив по скандала Масвидал – Ковингтън

Хабиб с извънреден призив по скандала Масвидал – Ковингтън
0

Бившият световен шампион в лека категория Хабиб Нурмагомедов взе отношение по скандала между Хорхе Масвидал и Колби Ковингтън. „Орела“, който се оттегли от октагона след 29 поредни победи и като действащ носител на пояса, защити атаката, която се случи в заведение в края на миналата седмица в Маями.

Масвидал бе арестуван, след като нападна Ковингтън в ресторант. Двамата се сбиха броени дни, след като Колби победи Хорхе в октагона. В резултат на ескалиралото напрежение любимецът на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп се раздели с един зъб.

Според Хабиб, нападението е било в рамките на очакваното, тъй като Ковингтън е прекрачил границата. „Ако си по-силен от някого в октагона, това не ти дава правото да обиждаш децата му. Никой няма това право. Щом си поел по този път, бъди готов да браниш казаното. А сега, след като си нападнат от някой, с твоя размер и умения, предявяваш обвинения срещу него?“, написа в социалните мрежи „Орела“.

Той обаче отива и по-далеч по казуса. Нурмагомедов призова всички свои колеги, които са в полусредна категория, да откажат следващи мачове с Ковингтън. „Оставете го без двубои, не приемайте да се срещате с него в клетката. Наранете го по този начин, защото той заслужава точно това“, пише още Хабиб в Twitter.