Начало Борба Биляна Дудова сломи Тайбе Юсеин за 10 секунди
0

Биляна Дудова сломи Тайбе Юсеин за 10 секунди

Биляна Дудова сломи Тайбе Юсеин за 10 секунди
0

Биляна Дудова победи Тайбе Юсеин за златния медал в категория до 62 килограма на държавното първенство по борба във Велико Търново. Двете ни суперзвезди, носители на множество златни медали от Световни и Европейски първенства при жените, достигнаха до финала на шампионата днес и направиха запомняща се схватка.

Тайбе започна по-добре и се виждаше като победителка, след като 5:50 минути от началото на срещата водеше с 5:1 точки. При оставащи 10 секунди до края обаче Дудова се хвърли в атака, която първо й донесе 2 точки, а след това направи и превъртане на съперничката си, а това фиксира и крайното 5:5, но с последни две именно за Биляна. Така тя победи Юсеин в схватка, която предвид конкуренцията между двете, ѝ носи много повече от злато на Държавното първенство.

Бронзовата олимпийска медалистка от Рио Елица Янкова пък се върна с титла на тепиха. Тя не се е борила от почти 6 години, но преодоля съперничките си и взе златото в категория до 53 килограма. Титла взе и бронзовата олимпийска медалистка от Токио Евелина Николова от „Ангел Гочев”, (Созопол).

„Левски“ приключи с три титли и със 127 точки оглави отборното класиране, като получи купа „Еньо Вълчев“. Втори е тимът на „Юнак-Локомотив“ (Русе) със 115 т., а трети – „Бургас“ с 91 т.

Резултатите от финалите:

50 кг Миглена Селишка – Емине Осман, туш

53 кг Елица Янкова – Александра Никова, туш

55 кг Сезен Белберова -Назифе Таир, отказ

57 кгЕвелина Николова – Мирослава Атанасова технически туш

59 кг Фатме Шабан – Виктория Бобева, 10:5

62 кг Биляна Дудова – Тайбе Юсеин, 5:5

65 кг Мими Христова – Софи Тенева, без борба

68 кг София Георгиева – Даниела Бръснарова, 10:0

Снимки: БФ Борба, Start-Photo.bg