Начало Борба Националите ни по борба заминават за лагери в Япония и Армения

Националите ни по борба заминават за лагери в Япония и Армения

Националите ни по борба заминават за лагери в Япония и Армения
0

Националите ни по борба при мъжете и жените ще имат едва няколко дни почивка след европейското в Букурещ (Румъния), от което тимът се върна с 6 медала. На 3-ти май жените тръгват за лагер в Япония, където ще останат до 19-ти май в Окаяма. Мъжете в класическия стил ще продължат подготовката си в Армения от 8-ми май, а свободняците от 1-ви май ще са на турнир „Али Алиев” в Каспийск (Русия).

Юношите ни пък ще мерят сили в Ловеч между 18-ти и 25-ти април. Градът ще бъде домакин на четири национални първенства и един общински турнир.

Стотици млади състезатели от цялата страна ще водят интересни и оспорвани битки за шампионските титли и медалите в различните стилове и възрастови групи. Началото ще даде Държавният лично-отборен шампионат по борба (класически стил) за юноши (11-12 клас), който е на 18 и 19 април. На 19 април ще се състои и Държавният лично-отборен шампионат за девойки.

На 20 и 21 април е ред на Държавния лично-отборен шампионат по борба (свободен стил) за юноши. Във всички дни схватките ще започват в 10 часа в спортната зала, а входът е свободен. На 22 април от 14.30 часа ще се състои общинското първенство по борба (кл. стил) за деца, момичета и момчета, а от СК „Борба“-Ловеч, го посвещават на 40-та годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

Точка на поредицата състезания ще сложи Държавният лично-отборен шампионат по борба (кл. стил) за кадети (9-10 клас), който е на 24 и 25 април.

Това стана ясно днес на пресконференция на Българската федерация по борба, на която участваха президента на федерацията Христо Маринов, треньорите на националите ни и самите състезатели.

Източник: bul-wrestling.org/Спортал.бг

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".