Начало Борба Петър Касабов: Когато има конкуренция, има и успехи

Петър Касабов: Когато има конкуренция, има и успехи

Петър Касабов: Когато има конкуренция, има и успехи
0

Огромната конкуренция в националния отбор за жени доведе до успехите на изминалите европейски и световни първенства по борба, заяви старши треньорът на тима Петър Касабов. Тайбе Юсеин, Биляна Дудова, Евелина Николова и Миглена Селишка спечелиха четири от шестте медала за България в Букурещ, но селекционерът е категоричен, че те не трябва да се отпускат или разсейват, защото гарантирани места в състава няма.

„Спечелихме купата (за второ място в отборното класиране) с доста пот и труд. Благодаря на момичетата, че се събраха в един много труден момент, концентрираха се, мобилизираха се и дадоха всичко от себе си на европейското първенство. Те си заслужиха медалите. Радвам се и съм доволен от това, че имахме възможност дори за повече. Това ме прави щастлив и ми дава стимул да работя“, каза той.

„При нас всички олимпийски категории са наредени. Биляна Дудова ще сваля на 57 килограма, но в националния отбор няма гаранция, защото имаме много турнири. Всеки си печели мястото в отбора, ако трябва и с преборвания, както беше преди европейското първенство. Вижда се, че когато има конкуренция, има и успехи. Който се отпусне или разсее – отпада“, продължи Касабов на пресконференция след европейските финали.

През последните две години националният отбор за жени изгради традиция да води редовно подготовка в Япония, която има може би най-силната женска борба в света. Това дава резултати и Касабов ще заведе отново дамите на лагер в азиатската страна през месец май.

През лятото пък предстоят тренировки в Белмекен и след това са световните финали в Астана. „На 3-и май пътуваме за Япония и се прибираме на 19-и. Скоро след това започва ранкинг турнир в Италия. На 30-и е отборният шампионат на България и след това ни зове Белмекен. Просто сме в режим лагер, турнир, лагер, турнир и световно първенство“, каза още Касабов.

Източник: БТА/Спортал.бг

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".