Начало Бокс Кобрата и Чисора се обзаложиха за нокаут на 9 юли
0

Кобрата и Чисора се обзаложиха за нокаут на 9 юли

Кобрата и Чисора се обзаложиха за нокаут на 9 юли
0

Кубрат Пулев и Дерек Чисора се обзаложиха за изхода на сблъсъка им на 9 юли. Двамата застанаха лице в лице днес на пресконференцията, с която официално бе обявен двубоят в „О2 Арена“ в Лондон следващия месец. Те направиха това за пръв път, след като Кобрата победи „Войната“ през 2016-а в Хамбург. Тогава българинът стигна до успех с 2:1 съдийски гласа и си проправи път към мач с Антъни Джошуа за световната титла.

Пресконференцията им закъсня с около час, като причината за забавянето бе в Чисора. 38-годишният британец демонстрира много добро настроение и призова Кубрат да заложат на изхода на двубоя. Той се закани да нокаутира Пулев, който след кратка размяна на реплики, в крайна сметка се съгласи да направят облог, макар да не стана ясно какъв е залогът.

„Уважавам Дерек, защото той винаги се изправя срещу трудни съперници, какъвто съм аз и каквито бяха предишните му три мача. Не се страхува от никой, така че изпитвам респект към него. Готов съм, приех този двубой, защото съм във форма. Джери Форест е със сходен стил на Дерек Чисора и за мен беше голям спаринг. Не ме е наранил, не ме е затруднил. Не успя да направи почти нищо срещу мен и това бе лесна победа“, каза Пулев.

Българинът определи съперника си като труден и говори за мача с Антъни Джошуа от 2020-а. „Не бях готов за мача с Джошуа, имах коронавирус преди двубоя, но не го разкрих. Просто не правих спаринги и нищо подобно. Знам, че съм много добър, технически съм невероятен, физически съм на отлично ниво. Мачът с Джошуа беше моя грешка. Сега съм здрав и съм тук, за да се бия с моя приятел Дерек. Ще бъде интересно, защото той е опасен, но ще му покажа отново, че съм по-добър. Предният път имаше малко повече шоу, бутилки и разни такива неща. Но боксът е интересен за целия свят, защото е здрав спорт с шоу, а на мен ми харесва. Концентриран съм върху този мач, а след това гледам към световната титла. Преследвам мечтата си“, допълни Кобрата.

Mark Robinson/ Matchroom Boxing

Пулев отново покани Чисора да дойде в България. „Ние сме гостоприемни, даваме най-доброто от себе си за гостите. Дерек е добре дошъл в България. Но това е друга тема – чака ни интересен и опасен мач“.

От своя страна „Войната“ заяви: „Моят план е да забавлявам феновете си. Това ми харесва. Загубих много мачове, спечелих други, но за мен това няма значение. Тренирам, имам глад за още срещи, правя спаринги с млади и гладни момчета, но виждам, че още искам да причинявам щети на хората и да забавлявам останалите“.

Той „захапа“ Кобрата за думите му относно Джошуа. „Не искам да покажа неуважение. Но винаги, когато той се бие за световни титли, има оправдания, говори глупости, че не бил готов. Не постъпва като мъж в тези ситуации. Не искам да съм такъв. Аз съм готов да водя война и това ще направя. Той имаше мач преди месец, но срещу абсолютно никой. Развълнувам съм. Нямам търпение хората да пеят името ми, докато съм на ринга“, заяви Чисора.

След което обеща нокаут. „Не става въпрос за предишни мачове, всичко опира до 9 юли. Това е, ще го изненадам сериозно, ще бъде страхотен мач. Със сигурност ще го нокаутирам. Гарантирам го“.