Начало Бокс Съперникът на починалия африкански боксьор изпадна в тежка депресия

Съперникът на починалия африкански боксьор изпадна в тежка депресия

Съперникът на починалия африкански боксьор изпадна в тежка депресия
0

Смъртта на южноафриканския боксьор Симизо Бутлези за пореден път напомни колко брутален и безпощаден може да е светът на бойните спортове.

Шампионският мач между Бутлези и Сифезил Мнтунгва бе прекратен в самия край, след като Симизо изпадна в делюзия и започна да се боксира с въздуха, губейки ориентация на ринга. По-късно се оказа, че Бутлези има кръвоизлив на мозъка и бе поставен в изкуствена кома, но вчера стана ясно, че боксьорът е издъхнал в болничното заведение.

Случката, която се разигра в Дърбан, Южна Африкам очаквано повлия доста негативно на Мнтунгва, който споделя че през последните дни е получил десетки гневни и заплашителни писма.

„Критиките към мен не спират“, споделя Сифезил.

„Получих стотици обидни и заплашителни съобщения в социалните мрежи, но нещата станаха още по-нетърпими след кончината му.

„Наистина не издържам. Постояно мисля за самоубийство, това изглежда единственият смислен вариант за мен. Дори съседите ми ме обиждат и ме ругаят.

„Не се чувствам добре. Аз не съм убиец. Да, участвахме в боксов мач, но това не означава, че съм искал да му се случи нещо такова.

„Исках да победя, защото щях да осигуря препитание на семейството ми“, добави Мнтунгва, който разкрива, че е единственият работещ в семейството си, което разчита само и единствено на неговите доходи.