Начало Борба Българин ще се бори за бронз на Европейското
0

Българин ще се бори за бронз на Европейското

Българин ще се бори за бронз на Европейското
0

Владимир Мандалов ще се бори за бронзовия медал в категория до 48 килограма на свободния стил на Европейското първенство за кадети в Букурещ. Талантът ни при 17-годишните бе спрян на полуфиналите в румънската столица.

Младият ни национал стартира с победа с 6:1 над австриеца Кристиан Цикел. В схватката за финал обаче Мандалов отстъпи с 4:6 на представителя на Франция Расул Галбураев. Двубоят премина драматично, като секунда преди края Владимир опита атака, с която да обърне от 4:5, но тя не бе призната и съперникът му взе допълнителна точка. Така Мандалов ще се бори за бронз в събота срещу украинеца Ростислав Куриляк.

Останалите ни представители днес загубиха схватките си и нямат шанс за медал. Извън сметките вече са Ергюн Шукри (55 кг), Ердал Галип (65), Слави Стаменов (80) и Калоян Енчев (110). При кадетките Никол Крумова (53) не излезе за репешажа срещу Милица Серкулович (Сърбия).

В събота на тепиха ще излязат още петима българи. Участие на Европейското ще вземат Георги Илиев (45), Димитър Бисерков (51), Денис Наим (60), Калоян Атанасов (71) и Адриан Вълканов (92).