Начало Борба Бойните спортове обраха наградите в Русе, Биляна Дудова е номер 1

Бойните спортове обраха наградите в Русе, Биляна Дудова е номер 1

Бойните спортове обраха наградите в Русе, Биляна Дудова е номер 1
0

Бойните спортове доминират в годишната церемония за „Най-добър спортист“ на град Русе за 2020-та. Пет от общо 10 отличени състезатели са представители от бойните спортове. Церемонията се организира съвместно от вестник „Утро“ и Община Русе.

Националката по борба Биляна Дудова отново е над всички. Трикратната европейска шампионка за трета поредна година печели класацията. През изминалия сезон националката спечели сребърен медал на Европейското първенство в Рим, а положителен тест за COVID-19 й попречи да стартира на Световната купа в Белград през месец декември.

Снимки: Община Русе

„Благодаря за признанието, беше тежка година. Пожелавам на всички успехи, квоти за Токио и дано да донесем олимпийско злато в Русе“, сподели Дудова, която е състезателка на местния клуб „Юнак Локомотив“.

Наградената ѝ бе връчена от кмета на града Панчо Милков, а сред гостите бяха Стефан Николов – член на управителния съвет на БФ Борба, Валентин Ангелов – селекционер на мъжкия ни национален отбор, както и Иван Йорданов – брат на легендата Валентин Йорданов.

Още трима борбци и състезатели на местния клуб „Юнак Локомотив“ влязоха в топ 10 – Юлияна Янева. И тримата спечелиха медали на Световната купа в Сърбия. Янева триумфира с титлата, а двамата ни представители при мъжете, свободния стил, стигнаха до трети места.

На престижното второ място в класацията „Най-добър спортист“ на Русе се нареди боксьорът Радослав Росинов. Състезателят на БК „Русе“ стана европейски шампион по бокс за юноши до 18 години, след като триумфира на първото място в Будва. Младият ни талант остана на 9 точки зад Дудова.

Цялото класиране:

  1. Биляна Дудова (борба) – 67 точки
  2. Радослав Росинов (бокс) – 58 т.
  3. Стилян Гроздев (вдигане на тежести) – 58 т.
  4. Юлияна Янева (борба) – 56 т.
  5. Инна Ефтимова (лека атлетика) – 41 т.
  6. Ангел Русев (вдигане на тежести) – 38 т.
  7. Ахмед Батаев (борба) – 31 т.
  8. Георги Вангелов (борба) – 29 т.
  9. Християн Стоянов (лека ателтика) – 29 т.
  10. Лазар Пенев (гребане) – 12 т.