Начало Борба Боркиня е Спортист на годината в област Разград

Боркиня е Спортист на годината в област Разград

Боркиня е Спортист на годината в област Разград
0

Състезателката по борба на СК „Лютфи Ахмедов“ Фатме Шабан е Спортист на годината в област Разград за 2021-а.

През изминаващите 12 месеца тя завоюва трето място на Държавния личен отборен шампионат за жени в Ловеч, първо място на ДЛОШ за девойки до 21 години в Бургас, второ място в Държавното лично първенство /ДЛП/ за девойки до 21 години в Сливен, осмо място на Европейско първенство за девойки до 21 години в Дортмунд, Германия, шесто място на Световно първенство по плажна борба за жени в Италия, първо място на международен турнир за девойки до 23 години от календара на Световната федерация по борба „Петко Сираков“.

Шабан е участничка на лагер в Япония за Олимпийските игри в Токио. Предложена е за стипендиант към Международния олимпийски комитет. Обявена е за най-техничен състезател на България за девойки за 2021 година. Национална състезателка е във възрастови групи до 21г. до 23г. и при жените.

В десетката на област Разград за най-добри спортисти се нареждат още Мелис Мехмедова, състезател по борба на СКБ „Кубадън“ в Лозница, Сейко Калинов състезателят по борба в СКБ „Осман Дуралиев“ в Исперих и Джем Мехмед – състезател по борба на СКБ „Агросем“ в село Острово.

Ще бъдат присъдени и пет специални награди, а призьорите ще научим на официалната церемония – 22 декември от 15.00 часа в Областната администрация.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.