Начало Борба Четирима българи излизат на тепиха в Осло днес

Четирима българи излизат на тепиха в Осло днес

Четирима българи излизат на тепиха в Осло днес
0

Четирима национали ще представят България на Световното първенство по борба за мъже и жени в Норвегия в четвъртък, 7-ми октомври.

Най-очаквана е срещата на Биляна Дудова на финал при дамите в категория до 59 килограма. Четирикратната европейска шампионка ще се бори за златото срещу японката Акие Ханай. Финалите при жените стартират в 18:30 българско време.

Днес започват битките в класическия стил, а българското участието е свързано с трима национали – Дейвид Димитров, Айк Манцаканян и Тарек Абделслам.

Носителят на златния пояс „Никола Петров“ – Дейвид Димитров, ще срещне на старта в категорията до 72 кг японеца Томохиро Инуе, който е двукратен бронзов медалист от азиатското първенство. Схема на категорията 72 кг.

При 77-килограмовите бронзовият медалист от световно и европейско първенство  Айк Манцаканян ще има за съперник иранеца Мохамадали Гераи, който е шампион на Азия и двукратен бронзов медалист от световни първенства. Схема на категорията 77 кг.

Тарек Абделслам ще има за първи съперник европейски шампион при 82 килограмовите. Той ще се изправи срещу з Игор Петришин от Израел, който е номер 1 на Европа за 2017 г. Схема на категорията 82 кг.

Схватките от Световното първенство в Осло може да гледате ТУК.

Схватките започват в 11:30 ч българско време.