Начало Борба Едмонд Назарян попадна в топ 10 на „Най-добър млад спортист“

Едмонд Назарян попадна в топ 10 на „Най-добър млад спортист“

Едмонд Назарян попадна в топ 10 на „Най-добър млад спортист“
0

Едмонд Назарян стана единственият представител на бойните спортове в топ 10 на класацията „Най-добър млад спортист на България (до 19 г.) за 2019 г.“. Националът по борба зае петото мястото в крайното класиране. 

Церемонията по награждаването на призьорите в деветото издание на анкетата, организирана от специализирания сайт за детско-юношески спорт Viasport.bg, се проведе във Военния клуб в София. В допитването до спортните журналисти участваха точно 100 представители на медиите, които посочиха 55 състезатели на възраст до 19 г. В номинациите имаше 17  представители на бойните спортове и изкуства, сред които състезатели по борба, бокс, олимпийско карате, олимпийско таекуондо, кикбокс и самбо.

Едмонд, който е син на двукратният олимпийски шампион и легенда на родната борба Армен Назарян, през 2019-та спечели за втора поредна година европейската титла за кадети и стигна до бронз от Световното първенство. 

На церемонията присъстваха заместник-кметът по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности” към Софийска община Тодор Чобанов, президентът на Бълагрска федерация по баскетбол Георги Глушков, вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Борислав Кьосев, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Ваня Гешева и други големи бълагрски спортисти и спортни деятели.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.